Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Mrt '10 - + 0 - 0 Google koopt DocVerse: aanval op Microsoft Office


Zoekgigant Google heeft bekend gemaakt dat ze DocVerse heeft overgenomen. DocVerse stond al een tijd op de verlanglijst van Google. Met DocVerse zijn Microsoft Office gebruikers in staat om met meerdere personen tegelijkertijd online aan documenten te werken.


De overname van DocVerse heeft Google 25.000.000 euro gekost. DocVerse maakt het mogelijk om Microsoft Office bestanden online te delen. Het toevoegen van DocVerse betekent dat Google mensen samen kunnen brengen in een web gebaseerde omgeving met Microsoft Office bestanden. De functies van DocVerse lijken op de functies van Google Apps en Google Docs.

Google is van plan om DocVerse in Google Apps te integreren. Het is nog niet bekend wanneer Google dat gaat doen en hoe snel. Voor Google is DocVerse een strategische aanwinst, aangezien particuliere gebruikers en organisaties gehecht zijn aan de toepassingen van Microsoft. Maar deze gebruikers kunnen de documenten niet online delen. Met DocVerse kunnen ze online samenwerken aan documenten en delen met anderen. Door de overname gebeurt het opslaan en samenwerken van Microsoft Office bestanden nu in de cloud van Google. Microsoft voelt zich bedreigd door de aanwinst van Google en is daarom van plan om Microsoft Office 2010 sneller uit te brengen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->