Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Mrt '10 - + 0 - 0 Nieuwe stad in Kansas: Google


Een stad in het Amerikaanse Kansas genaamd Topeka wordt tijdelijk Google genoemd. Dit is gedaan in de hoop dat Google een test voor haar breedbandinternet-netwerk in Topeka gaat starten.


De naam Google voor de stad Topeka geldt alleen voor de maand maart. Dit initiatief is genomen omdat de stad hoopt dat Google haar supersnelle internet in deze stad gaat testen. De download-snelheden gaan tot 1 gigabit per seconde. Google heeft eerder dit jaar al laten weten dat ze willen gaan testen met dit supersnelle internet. Topeka hoopt Google naar haar stad te lokken door de naamswijziging. Volgens de bestuurders zou het een goede stimulans voor de economie in Topeka zijn.

Andere testplekken


Mogelijke andere testplaatsen voor Google zijn Grand Rapids in Michigan en Baton Rouge in Louisiana. Er wordt verwacht dat deze steden meer kans maken dan Topeka. De naamswijziging wordt gezien als dé kans om Google toch naar Topeka te lokken.

ToPikachu


Het is niet de eerste keer dat Topeka haar naam wijzigt. In 1998 verbaasde Topeka al door tijdens de enorme Pokémon rage de stad tijdelijk ToPikachu te noemen.


Zie ook:
Google ontwikkelt supersnel internet
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->