Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Mrt '10 - + 0 - 0 Google verdedigt HTC in strijd met Apple


Apple heeft een rechtszaak ingediend tegen HTC. Apple beweert dat HTC inbreuk maakt op verschillende patenten van Apple met betrekking tot gebruikersinterface en hardware. De woordvoerder van Google zei dat Google geen deel uitmaakt van deze rechtszaak. Ook zei hij dat Google haar Android besturingssysteem en partners ondersteunt.


In de aanklacht die Apple heeft ingediend, wordt HTC ervan beschuldigd verschillende patenten te hebben geschonden. Het ging onder andere om de interface van de Apple iPhone. Het zijn de technologieŽn met betrekking tot hoe de iPhone touchscreen werkt. Waaronder hoe gebruikers de gadget ontgrendelen, door met hun vingers over het scherm te schuiven en hoe de documenten worden weergegeven.Google heeft multitouch geÔntegreerd op haar Android besturingssysteem maar werd niet aangeklaagd. De ontwikkelaars zoals HTC en ook Motorola kregen de mogelijkheid om multitouch toe te voegen aan hun mobiele toestellen. Verder heeft HTC laten weten dat de aanklacht op korte termijn geen gevolgen zal hebben voor het bedrijf, aangezien de rechtszaak waarschijnlijk nog lang gaat duren.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->