Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Mrt '10 - + 0 - 0 Microsoft laat gebruiker browser kiezen


Vanaf deze maand kunnen Windows-gebruikers zelf kiezen van welke browser ze gebruik maken. Zodra internet gestart wordt, zal er een browser-keuzescherm in het beeld verschijnen waar de browser geselecteerd kan worden. Dit geldt overigens niet voor mensen die al meerdere browsers zoals Google Chrome, Safari of Firefox geïnstalleerd hebben.


Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes heeft vorig jaar namens de Europese Commissie de strijd met Microsoft gewonnen, waardoor Microsoft verplicht andere browsers naast Internet Explorer (IE) aan moet bieden. Afgelopen december trof Microsoft een schikking met de Europese Commissie om andere browsers aan te bieden dan IE, hiermee voorkwam het een grote boete. De zaak volgt op een zaak over Windows Mediaplayer. Volgens Kroes maakte Microsoft misbruik van haar marktpositie door de bundeling van deze audio- en videosoftware met Windows. Hiervoor kreeg Microsoft de afgelopen vijf jaar een totaal aan boetes van €1,65 miljard.

Google Chrome enige groeiende browser


Het maandelijkse onderzoek van Net Applications laat zien dat Chrome de enige browser is, die in de maand februari marktaandeel gewonnen heeft. Het wereldwijde gebruik van Google Chrome steeg van 4% naar 5.61%. Alle andere grote browsers verloren wat marktaandeel. Nu het browser-keuzescherm van kracht is, is het interessant om te zien of dit veranderingen te weeg gaat brengen in de keuze voor een bepaalde browser.


Al 1 Googley reactie:

Ik vind het wel een goed idee, alleen denk ik dat firefox het meest word gebruikt en dat vind ik jammer.
want ie8(internet explorer) is als een broer met windows.
en windows zónder internet explorer is geen gezicht.
Microsoft met windows 7 en hún eigengemaakt internet explorer is als 2 druppels water. en zonder die ene druppel wordt het of is microsoft nooit begonnen aan iets:-(
Heel erg jammer:-(

Patryk - 02 Maart '10 - 10:21


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->