Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Mrt '10 - + 0 - 0 Microsoft bekritiseert Google


Microsoft beschuldigt GoogleDave Heiner, topman binnen Microsoft, heeft in een eigen blogspot fel uitgehaald naar Google. Volgens Heiner zou Google zich schuldig maken aan concurrentievervalsing. De beschuldiging van Heiner volgt daags nadat drie bedrijven, waaronder één sub-onderneming van Microsoft, een klacht hebben ingediend tegen Google bij de Europese Unie.


Ook het plan van Google om miljoenen boeken in te scannen en te publiceren op het Internet valt bij Microsoft niet in goede aarde. Heiner beschuldigt Google ervan uitgevers en adverteerders aan zich te binden via een zogenaamd lock-in-mechanisme. Dit houdt in dat concurrentie de kop in wordt gedrukt. Als voorbeeld noemt Heiner de, volgens hem illegale, exclusieve overeenkomsten die Google sluit met derden.

De grootste


Microsoft was de laatste twintig jaar de grootste softwareproducent ter wereld en daarbij ook zelf vaak onderwerp van kritiek en onderzoeken naar concurrentievervalsing. Ditmaal wijst Microsoft graag met de vinger naar Google, wat op zijn beurt het grootste internetbedrijf ter wereld is.

De officiële reactie van Microsoft luidt: “Microsoft zal vanzelfsprekend de eerste zijn om te zeggen dat leidende bedrijven niet gestraft moeten worden om hun succes… Onze bezorgdheid richt zich enkel op de praktijken van Google waarbij partners en content (zoals bij Google Books) ‘ingesloten’, en concurrenten buitengesloten worden. Uiteindelijk zullen de concurrentieautoriteiten moeten uitmaken of wat Google doet illegaal is of niet.” Daarnaast roept Microsoft bedrijven op die slachtoffer geworden zijn van het machtsmisbruik van Google, om te klagen bij de autoriteit voor concurrentievervalsing.

Google heeft aangegeven niet te willen reageren op de blogpost.

Bron: Telegraaf.nl
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->