Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Mrt '10 - + 0 - 0 'Hackers van Google waren amateurs'


Een nieuw onderzoek toont aan dat de aanvallen op Google van amateurs afkomstig zijn. Eerder werd er nog bericht gedaan van Chinese scholen die afgelopen december aanvallen op Google geplaatst zouden hebben. Nu zou blijken dat de aanvallen niet van professionals afkomstig zijn.


In januari meldde Google dat het slachtoffer was geworden van "zeer verfijnde en gerichte aanvallen." Veiligheidsexperts dachten dat ze te maken hadden met een professioneel netwerk. Dit beeld blijkt echter niet te kloppen volgens het Amerikaanse internetbeveiligsbedrijf Damballa dat onderzoek deed. Volgens het onderzoek ging het om amateuristische en verouderde technieken. Gunter Ollman van Damballa zegt tegen het zakenblad Forbes dat de aanvallen veel eenvoudiger zijn dan dat Google beweerde.Verouderde technieken toegepast bij aanval op Google


Volgens Damballa zijn de aanvallen afkomstig uit een botnet van computers in 22 landen, waaronder China, Duitsland, Amerika en het Verenigd Koninkrijk. De onderzoekers kwamen er achter dat de techniek “dynamic domain name system command and control” van toepassing was. Dit is een oudere techniek om geďnfecteerde computers met elkaar te laten communiceren. Volgens Damballa wordt deze techniek bijna niet meer gebruikt omdat hij makkelijk te traceren is. Ook de Trojan genaamd Hydraq die de hackers op Google's netwerk installeerden is verouderd.

Het is niet duidelijk of deze nieuwe wending er voor is om Google's gezichtsverlies te beperken. Een aantal weken geleden gaven ze nog te kennen dat ze weg wilden uit China.

Zie ook:
> Naast Google nog 100 andere bedrijven gehackt
> Chinese programmeur bekent aandeel in aanvallen Google
> China ontkent aanvallen op Google
> Hackers vallen Google aan vanuit scholen
> Google schakelt hulp NSA in tegen cyberattacks
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->