Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Mrt '10 - + 0 - 0 Google koopt photo-sharing website Picnik


Picnik, een online photo-sharing website, is door Google gekocht. Dat is de derde overname van Google in drie weken tijd. Picnik is een photo-sharing website, met Flash aangedreven fotobewerkingsfuncties, reeds aangeboden in onder andere Google Picasa, Facebook en Flickr.


Google heeft niets bekend gemaakt over de kosten van de aankoop van Picnik. Ook heeft Google aangekondigd dat ze geen wijzigingen zal aanbrengen aan de website van Picnik, maar vooral dat ze gaat werken aan de integratie en de nieuwe functies.Volgens de officiŽle Picnik weblog zal Picnik service blijven aanbieden aan niet-Google websites, waaronder Flickr en Facebook. Flickr is een van de grootste photo sharing website, dat gebruik maakt van Picnik's fotobewerkingsfuncties. Yahoo, Facebook en Google's Picasa zullen de dienst van Picnik gebruiken.

Google is niet van plan om Facebook en Flickr te blokkeren. De reden hiervoor is dat Google Picnik gaat gebruiken voor image tagging en voor haar experimentele Image Swirl functie. Ook is Google van plan om metatags toe te voegen aan de plaatjes om ze zoekvriendelijk te maken. Zo zullen plaatjes van Picasa, Facebook en Flickr verschijnen in Google Images. Dit zal een van de plannen zijn van Google op lange termijn. Maar voorlopig zal Google zich bezighouden Picnik's integratie.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->