Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Mrt '10 - + 0 - 0 Google opent donatie-pagina voor Chili


Google heeft een webpagina geopend voor de slachtoffers van de aardbeving in Chili. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Chili getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. Ook werden er 19 naschokken geconstateerd. Het epicentrum ligt op 300 km van de hoofdstad Santiago en 100 km van de kustplaats Concepción. Google heeft hier direct op geantwoord door een pagina te openen met donatiemogelijkheden.


De pagina is beschikbaar in het Engels en Spaans. Op deze pagina is het mogelijk om geld te doneren aan het Amerikaanse Rode Kruis en aan Unicef. Ook is het mogelijk om via de sms geld te storten en filmpjes via YouTube te uploaden met beelden van de aardbeving. Verder is het mogelijk om mensen te zoeken met de Person Finder. Hier staat meer informatie over de Person Finder.Ook up-to-date informatie op Google realtime search


Er is een kaartje van Google Maps te zien met informatie over de aardbeving, geleverd door de United States Geological Survey (USGS). Verder staan er links naar Google News en Google realtime search om op de hoogte te blijven van de laatste informatie. In de realtime search is momenteel een grote stroom van Twitter-berichten zichtbaar.

Zie ook:
Google lanceert Person Finder: Aardbeving Chili
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->