Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Mrt '10 - + 0 - 0 Google moet EU-burgers waarschuwen voor Street View


Googte Street View PrivacyDe Europese Unie in de vorm van de privacytoezichthouder heeft bepaald dat Google in het vervolg burgers moet waarschuwen voordat het begint met het fotograferen van straten voor haar populaire Google Street View dienst. Daarnaast besloot de toezichthouder dat Google de reeds gemaakte foto's minder lang mag bewaren.


De Street View dienst die Google al in 2007 lanceerde heeft inmiddels werelwijd enkele honderden steden op de kaart gezet, waaronder enkelen in Nederland. De verdere ontwikkeling in Europa verloopt echter niet zonder slag of stoot. In diverse landen moest Google water bij wijn doen voor haar dienst. Zo moest het bedrijf in Belgie aan extra voorwaarden voldoen, in Griekenland eiste een rechter dat het nemen van foto's in straten moest stopen tot dat er aan strengere voorwaarden was voldaan en in Zwitserland moest die dienst zelf helemaal van het internet gehaald worden.

In Nederland heeft Google echter geen hinder ondervonden bij de uitrol van haar dienst.

Europese Commissie


De werkgroep databescherming van de Europese Unie, in de persoon van Alex Türk, heeft wel veel bezwaren tegen de Street View dienst. Türk heeft Google inmiddels laten weten dat het in het vervolg de bevolking van de betreffende steden moet inlichten alvorens ze mag overgaan tot het maken van foto's, dit zou in lokale media en pers aangekondigd moeten worden. Dit alles bleek uit een brief die in handen van persbureau Associated Press is gekomen.

Daarnaast bleek uit de brief dat het maken van intieme foto's verboden is en dat de orginele afbeeldingen geen 12, maar slechts 6 maanden bewaard mogen blijven.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->