Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Feb '10 - + 0 - 0 Politieke zoekwoorden populair in Google


Sinds februari wordt er veel meer gezocht op politieke zoekwoorden in Google. Dit heeft vooral te maken met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. De grootste stijging in zoektermen vindt plaats op de namen van de politieke partijen.


Op het internet worden de laatste tijd vaak termen als PvdA, CDA, VVD, D66 en PVV ingetypt. Dit is terug te zien in de cijfers die bekend worden gemaakt door Google. Zo zocht Nederland, per 21 februari op:
- 17.6% op PvdA
- 14.1% op D66
- 13.4% op VVD
- 13% op PVV
- 11.5% op CDA


Val kabinet zorgt voor veel politieke aandacht


Het zijn echter niet alleen de gemeenteraadsverkiezingen die hebben gezorgd voor een stijging op politieke zoektermen. Het kabinet is afgelopen weekend is gevallen vanwege politieke verschillen over de toekomst van Nederland in Afghanistan. Dit zorgde voor veel commotie en vergroot de politieke aandacht in Nederland.

Afbeelding Siegfried Woldhek

Zie ook:
> Volg de landelijke politiek met Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->