Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Feb '10 - + 0 - 0 EU waarschuwt Google over foto's Street View


De privacy toezichthouders van de Europese Unie waarschuwen Google over het maken van foto's in Europese steden. Ze moeten eerst de mensen waarschuwen vanwege de privacy bescherming, voordat ze foto's gaan nemen voor Google Street View Maps. Ook moet Google van de EU de tijd dat de foto's online staan verkorten van 1 jaar naar 6 maanden, maakt The Associated Press bekend.


Google zegt op haar beurt dat het "legitiem en rechtvaardig" is om de beelden een jaar te behouden. Google heeft op haar website al aangegeven waar foto's gemaakt gaan worden. Zo heeft het waarschuwingssysteem aangegeven dat er vandaag door auto's rondgereden wordt in Cagiliari, ItaliŽ en Nantes, Frankrijk. Van deze steden worden foto's gemaakt en mogelijk ook van nabij gelegen steden.


Google niet te hard van stapel wegens privacy regelingen


Street View dat in 2007 gelanceerd werd in Amerika, voegt nu foto's van real-life street scenes toe van ongeveer 100 steden wereldwijd. Vanwege de privacybescherming gebruikt Google speciale software waardoor gezichten en kentekens een onscherp beeld krijgen. Google heeft het rustig aan gedaan in Europa omdat er privacy regels verbroken konden worden door het nemen van foto's van mensen in openbare plaatsen.Veel klachten over online gegevens


In Europa zijn er veel klachten over gegevens die online op Google Street View te zien zijn. Het gaat hier om huisnummers, kentekens en gezichten die zichtbaar zijn op het programma. EU-commissaris van Justitie, Viviane Reding, zegt dat Europa "hoge normen heeft voor de bescherming van gegevens" en dat zij verwacht dat "alle bedrijven zich aan de spelregels houden."

Foto's van gevoelige aard niet op Google Street View


Alex Turk, hoofd van de EU op het gebied van gegevensbescherming, heeft Peter Fleischer, hoofd Google privacy, in een brief van 11 februari gezegd dat Google het op haar website, in de nationale en regionale pers bekend moet maken wanneer er foto's genomen gaan worden. Het moet ervoor zorgen dat foto's van een gevoelige aard en de intieme details, die normaal gesproken niet waarneembaar zijn voor een voorbijganger, niet zichtbaar worden op Google Street View Maps, aldus Turk.
Al 1 Googley reactie:

ik wil dat mijn huis gepixeld wordt want je kan door de ramen kijken en dat wekt behoefte ben ik bang. Maar google reageert niet.
Wat kan ik doen?

M. Sommer () - 05 Oktober '10 - 18:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->