Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Feb '10 - + 0 - 0 Google haalt KLM binnen als klant


KLM GoogleLuchtvaartmaatschappij KLM stapt volledig over op Google Apps 'Premium Edition'. Hiermee haalt Google Benelux haar grootste klant binnen. Onderandere de e-mail accounts van alle bedienings-medewerkers gaan over op Google Gmail.


Google wist woensdagochtend te melden dat KLM als eerste 11.200 e-mailadressen van bemanningsleden gaat migreren naar Google Gmail. Dit is het grootste onderdeel van de overstap op Google Apps 'Premium Edition'. KLM is in één klap de grootste klant van Google in de Benelux.

Cloud computing


De overstap van KLM naar Google Apps is de eerste stap van de luchtvaartmaatschappij om uiteindelijk volledig over te gaan op het zogenaamde cloud computing. In een reactie liet Erik de Muinck Keizer, hoofd afdeling Google Enterprise Benelux weten dat ze blij zijn KLM, wat een wereldwijde luchtvaartmaatschappij is als nieuwe klant te mogen begroten.

Google Apps


Google Apps 'Premium Edition' biedt ruim 25 GB per account aan opslag en een vertaaltool voor e-mails in 42 verschillende talen. KLM betaald voor de nieuwe diensten €40,- per gebruiker per jaar. Verder zal alleen het bemanningspersoneel de overstap maken op Google Gmail, omdat zij niet de beschikking hebben over een vaste werkplek en het uitermate geschikt is voor smartphones en laptops. Het overige 'kantoor-personeel' zal gebruik blijven maken van Outlook.

De nieuwe Gmail-adressen zullen eindigen op *@klm4u.com, die overigens ook voor Google Talk gebruikt kan worden.
2 Googley reacties!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->