Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Feb '10 - + 0 - 0 Google neemt deel aan Bloom Box


Google neemt deel aan een nieuwe energie uitvinding: de Bloom Box. De box is een nieuwe brandstofcel die brandstoffen, zoals benzine, diesel en biogas, met elkaar combineert. Hierdoor ontstaat een chemische reactie die elektriciteit produceert. Het is mogelijk om met de box een Europees huis te voorzien van energie.


De Bloom Box

Je kunt je eigen energie genereren met de Bloom Box en de box is draadloos. De boxen kosten momenteel 700.000 dollar maar binnen 5 tot 10 jaar zal de Bloom Box minder dan 3000 dollar kosten. Het idee is om in de toekomst de grote centrales te vervangen met de boxen. Volgens Sridhar werken de boxen uitstekend omdat hij een soortgelijk apparaat heeft uitgevonden voor de NASA.Google een van de Bloom Box klanten

Momenteel gebruiken bekende bedrijven Bloom Energy waaronder Google en eBay. De bedrijven beweren dat de Bloom box veel energie bespaart. De afgelopen 9 maanden heeft Ebay meer dan 100.000 dollar aan energiekosten bespaard. Michael Kanellos van Green Tech Media beweert dat grote bedrijven zoals Google de Bloom Energy met gemak kunnen overnemen in de toekomst, tenminste als het goed gaat met de verdere ontwikkelingen van de Bloom Box.

Momenteel zijn verdere details over de Bloom Box nog niet bekend. Je kunt een video fragment bekijken waar de binnenkant van de Bloom Box wordt getoond. Verder is op de website van Bloom Energy een aftelklok aanwezig die de lancering van de Bloom Box aftelt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->