Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Feb '10 - + 0 - 0 Europese Commissie onderzoekt: machtsmisbruik Google


De Europese Commissie heeft een onderzoek gestart naar de machtsmisbruik van de zoekgigant Google. Europese bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk hebben aanklachten ingediend waaronder dat Google hun bedrijven laag in de zoekresultaten zet.


De aanklachten tegen Google

Bij de Europese Commissie zijn drie klachten binnengekomen van bedrijven die Google verdenken van machtmisbruik. De aanklachten zijn van de bedrijven Foundem, Ejustice en Ciao. Foundem en Ejustice zijn van mening dat ze laag scoren in de zoekresultaten van Google. En Ciao klaagt over kunstmatig hoge advertentieprijzen. De reden zou zijn dat Google deze bedrijven als concurrenten ziet.
Volgens Google horen dit soort onderzoeken erbij als je een groot bedrijf bent. De zoekgigant heeft vol vertrouwen over de uitkomst van het onderzoek, volgens de Google Blog. Google zei dat zij zou meewerken met de onderzoek door benodigde informatie te verstrekken aan de Europese Commissie. Google is ervan overtuigd dat zij opereert in de belangen van de gebruikers maar ook in de belangen van concurrentie onderling.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->