Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Feb '10 - + 0 - 0 Microsoft slaat hard terug tegen Google


Microsoft vs Google Ray Ozzie, Microsoft's chief software architect, heeft plannen om in strijd te gaan met Google. Hij wil met zijn strategie "Software plus service" Microsoft tactisch veranderen. Ozzie wil hiermee Google er aan herinneren dat het software spel altijd van Microsoft is geweest en zal blijven.


Vanuit het perspectief van Microsoft aandeelhouders, gaat het niet goed met Microsoft. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Microsoft in juni 2009 een netto-omzet daling. Maar het ergste van allemaal is dat Microsoft moet concurreren met Google, die daadwerkelijk in staat is om op hetzelfde niveau te zitten als Microsoft.Ozzie vindt dat het hoog tijd is voor Microsoft om hard terug te slaan. Maar in de visie van Ozzie zou Microsoft met andere strategieŽn werken dan Google: "Software plus service". Hiermee wil hij grootschalig software gaan ontwikkelen waarbij er gratis service wordt aangeboden voor bedrijven.

Ook wil Ozzie grote cliŽnt applicaties inzetten tegen Google's lichtgewicht cliŽnt applicaties. Verder bevat zijn plan een integratie van diensten met desktop software. Ook maken zijn plannen het mogelijk voor Microsoft ontwikkelaars om webapplicaties te ontwikkelen met de service van Microsoft.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->