Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Feb '10 - + 0 - 0 Google Earth voor Android 2.1


Google Earth voor Google AndroidGoogle heeft vandaag haar populaire Google Earth applicatie beschikbaar gemaakt voor het eigen mobiele platform Google Android. De applicatie is vooralsnog alleen beschikbaar voor Google Android versie 2.1 die alleen nog maar op de Nexus One draait. Voor de iPhone was Google Earth al eerder beschikbaar.


De nieuwe mobiele versie van Google Earth is vanaf heden te downloaden vanuit de Android Market. Er deden zich al geruime tijd geruchten de ronde dat Earth voor Google Android aangekondigd zou gaan worden. Bij de introductie van de Google Nexus One, eerder dit jaar, liet het bedrijf al een demo zien waarop de Earth-applicatie op het Android-platform actief was. Earth voor de iPhone is echter al geruime tijd beschikbaar en is, zo blijkt uit statistieken, zeer populair.

Google Android versie 2.1


Op dit moment kunnen nog maar weinig gebruikers van de nieuwe applicatie genieten, omdat Earth alleen beschikbaar is voor Google Android versie 2.1 die vooralsnog alleen terug te vinden is op de Nexus One. Telefoonboer HTC heeft echter wel aangekondigd dat het spoedig met smartphones op de proppen zal komen die ook de beschikking hebben over Android 2.1 en verder zal het bedrijf updates beschikbaar stellen om oudere Android-versies te updaten naar 2.1.

Nieuwe functies binnen Google Earth


Op het officiele Google blog weet het bedrijf te melden dat Google Earth voor Android een aantal nieuwe functies heeft gekregen. Zo is er een layer beschikbaar die wegen kan tonen op het sattelietbeeld. (Hiermee combineert Google eigenlijk de Earth- met de Maps-dienst.) Daarnaast zijn er layers met Wikipedia-informatie, foto;s en winkels beschikbaar. Natuurlijk heeft ook Google Earth voor Android de beschikking over Voice Search.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->