Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Feb '10 - + 0 - 0 Introductie Google Shopper


Google ShopperGoogle heeft een nieuwe applicatie voor haar mobiele platform Android gelanceerd, namelijk Google Shopper. Google Shopper verandert de camera van een smartphone in een mobiele scanner voor barcodes en verpakkingen. Gebruikers krijgen hiermee extra informatie over producten die zij in de winkel tegenkomen.


Producten waar de dienst vooral voor bedoeld is zijn cd's, dvd's en bijvoorbeeld games.

Het programma scant, door middel van de camera, de voorkant van de verpakking of barcode en zoekt vervolgens de informatie op in een online-database over de prijs en eigenschappen van het product. Deze informatie is vervolgens online te delen of te bewaren in een zogenaamde 'favorites-list'. De productdatabase is ook toegangkelijk en doorzoekbaar door middel van Google Voice Search.

Prijsvergelijkingen


Naast productinformatie biedt Google Shopper ook de mogelijkheid tot het vergelijken van prijzen. Deze optie is echter alleen nog maar toegangkelijk in Amerika en voor grote winkelketens als Wal-Mart, Amazon en Target. De mogelijkheid om Google Shopper buiten Amerika te gebruiken is daar, maar de applicatie is echter tot op heden alleen toepasbaar op de Amerikaanse markt.

Integratie met Google Maps ontbreekt (nog)


Hoewel de applicatie baanbrekend is ontbreekt er nog één belangrijk detail in de software. Het is tot op heden nog niet mogelijk om een product in de prijsvergelijking op te zoeken en je vervolgens door Google Maps te laten sturen naar de winkel waar het product het goedkoopste is. Daarnaast is het nog niet mogelijk om direct vanuit de applicatie producten te kopen.

Demo door GoogleNog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->