Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Feb '10 - + 0 - 0 Harvard Law studenten klagen Google Buzz aan


Harvard Law Studenten aan de Amerikaanse Harvard Law universiteit slepen Google voor de rechter met een zogeheten "class action lawsuit". De aanklager neemt het op voor alle Gmail-gebruikers die zijn ingegaan op Google's automatisch aanbod om Google Buzz te gebruiken.


Google Buzz aangeklaagd

De Harvard Law student rechten Eva S. Hibnick klaagt Google Buzz aan wegens het onthullen van persoonlijke informatie zonder toestemming. Hibnick zei dat ze boos was dat ze op Google Buzz automatisch anderen "volgt" en werd "gevolgd". Hibnick is niet uit op een schadevergoeding maar wil een belofte tot beterschap afdwingen bij Google Buzz. Google heeft nog geen commentaar gegeven naar aanleiding van de rechtszaak.

Hammer LawHibnick registreerde zich als hoofd-eiser voor de rechtszaak nadat een derdejaars student recht, Benjamin R. Osborn, haar benaderde over het nastreven van een "class action lawsuit". Volgens Osborn is het onduidelijk of de privacy schending expres is geweest. Of Google op de hoogte is van het probleem zou de uitkomst van de zaak vaststellen. Als Google had geweten over de schending van de privacy, zou dit voor het bedrijf grote gevolgen kunnen hebben. Volgens Osborn is de schade al gedaan op de privacy en hij wil dat Google haar gedrag moet veranderen in de toekomst.

Facebook ook aangeklaagd

Niet alleen Google staat in de beklaagdenbank met betrekking tot privacy. Ook Facebook is eerder deze week aangeklaagd. Het bedrijf heeft in november en december de privacyinstellingen aangepast voor gebruikers.

Zie ook:
> Opnieuw wijzigingen Google Buzz na kritiek
> Google Buzz aangepast naar kritiek privacy
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->