Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Feb '10 - + 0 - 0 Google Android ruim 60.000 maal per dag verkocht


Eric SchmidtGoogle is tevreden met de verkoop van mobiele telefoons (smartphones) met daarop het eigen besturinggsysteem Google Android. In totaal worden er dagelijks ruim 60.000 smartphones verkocht met daarop het Google Android besturingssysteem.


Het nieuws werd afgelopen dinsdag door Google CEO Eric Schmidt bekendgemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona.

Marktonderzoekbureau ComScore liet weten dat Google Android momenteel 5 procent van de mobiele telefoonmarkt bezit. Echter geeft het bedrijf aan dat dit in de komende tijd explosief kan stijgen door het succes van het mobiele systeem. Het aantal verkochte toestellen verdubbelde volgens het bedrijf in het afgelopen kwartaal.

Verkoop door Google


Ook verkoopt Google zelf een van de 26 verschillende beschikbare Google Android-modellen, namelijk de Google Nexus One. De overige smartphones worden door fabrikanten als HTC, Samsung en Motorola verspreidt onder de verschillende verkoopkanalen.

In totaal betekend dit dat er jaarlijkst ruim 22 miljoen verschillende Android-toestellen wereldwijd over de toonbank gaan. De preciese verkoopcijfers maakte Schmidt niet bekend. De belangrijkste concurrenten van Google, RIM (van BlackBerry) en Apple (van iPhone) verkochten volgens marktonderzoekbureau IDV in het laatste kwartaal van 2009 respectievelijk 10,7 en 8,7 miljoen stuks. Jaarlijks betekent dit voor deze bedrijven aantallen van 42,8 en 34,8 miljoen mobiele telefoons.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->