Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Feb '10 - + 0 - 0 YouTube bestaat 5 jaar!


YouTube 5 jaar!De videowebsite van Google, YouTube vierde afgelopen week alweer haar vijfde verjaardag. In deze relatief korte periode is de dienst van een klein onbekende website uitgegroeid tot een van de meest succesvolle websites ter wereld.


Chad Hurley, medeoprichter en algemeen directeur van YouTube zei: "Toen we het YouTubedomein registreerden op 14 februari 2005, wilden we een plaats creëren waar iedereen met een camera en een internetverbinding terecht kon".

Op 23 april 2010 is het exact vijf jaar geleden dat ook daadwerkelijk de eerste video werd geüpload en deze dag staat het bedrijf nog uitgebreider stil bij dit eerste lustrum. De website zorgde voor een revolutie op het Internet, mensen waren in staat eigen gemaakte video's op een eenvoudige manier met elkaar te delen.


Miljard filmpjes


Per dag worden ruim één miljard filmpjes bekeken op de website die in 2006 voor 1,65 miljard dollar door Google werd overgenomen. Daarnaast worden er iedere dag honderdduizenden filmpjes aan de database toegevoegd. Volgens een woordvoerster van het bedrijf wordt er elke minuut ongeveer 20uur aan video's geüpload.

Toekomst


Google geeft aan dat het internet in een razend tempo ontwikkelt en dat YouTube hierin een belangrijke rol wil blijven spelen. Voor YouTube is het erg belangrijk dat het alle ontwikkelingen in de branche een stap voor blijft. In een bericht op de eigen blog staat te lezen: "Als een race tegen de klok moeten we blijven innoveren om de internetgemeenschap het beste te bieden, dat inspireert ons." Daarnaast bedankt YouTube al haar gebruikers voor het vormen van de site tot het succes zoals het nu is.




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->