Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Feb '10 - + 0 - 0 Kritiek voor Google op het Mobile World Congress


Google Nexus One KritiekGoogle CEO Eric Schmidt heeft twee dagen geleden voor het eerst gesproken op het Mobile World Congress in Barcelona. De CEO van de internetreus moest zich na zijn toespraak diverse malen fors verdedigen tegenover kritiek uit de zaal.


Andere spelers uit de mobiele markt beschuldigen Google ervan te profiteren van netwerken met een krachtige bandbreedte, zonder daar wat tegenover te zetten, zoals een vergoeding. Smartphones, waaronder de Google Nexus One, zijn de laatste jaren een doorslaand succes waardoor de applicaties die op deze toestellen draaien veel mobiel dataverkeer opslokken. Daarnaast zorgt de algemene (mobiele) applicatie YouTube voor veel dataverkeer, ook op het 'normale' internet is dit het geval.

LTE


Eric Schmidt geeft aan dat hij ervan op de hoogte is dat de investeringen in het supersnelle mobiele LTE netwerk enorm zijn, maar hij is er ook heilig van overtuigd dat deze inversteringen worden terugverdiend door de verschillende netwerkoperators. De kritiek uit de zaal luidde dat Google de netwerkoperators slechts 'domme pijpleidingen' zou vinden die alleen maar data geleiden tussen apparaten van de klant. Het antwoord van Schmidt op deze kritiek: “Voor ons succes zijn we juist afhankelijk van succesvolle intelligente mobiele aanbieders. We moeten innovatieve diensten omarmen en gezamenlijk kijken hoe we ervan kunnen profiteren.”

Schmidt liet zich verder ontvallen dat hij van mening is dat een mobiele telefoon niet langer een 'gewone' telefoon is, maar een aanvulling op jezelf. Hij gaf daarbij ook aan dat de nieuwe slogan voor Google voortaan 'Mobile First' heet. Zo maken de ontwikkelaars binnen Google eerst applicaties voor de mobiele telefoon en daarna pas voor de PC.

Demo's


Google liet middels twee demo's zien waar het momenteel mee bezig is. Als eerste toonde het bedrijf de vorderingen op het gebied van zoeken via stem en beeld op de mobiele telefoon. Google Goggles werd een jaar geleden geintroduceerd in het Engels en daar werd gisteren ook Duits aan toegevoegd. In de tweede demo liet Schmidt zien dat Adobe Flash inmiddels werkt op Google Android. Hiermee wordt het mogelijk om flash-video's in een website te tonen terwijl het overige deel van de site gewoon in beeld blijft. Daarnaast biedt flash veel mogelijkheden voor de mobiele game-industrie

De twee nieuwe functionaliteiten van Google zijn beschikbaar voor het eigen Google Android alsmede voor andere platformen, een tactiek die het bedrijf volgens Schmidt blijft voeren.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->