Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Feb '10 - + 0 - 0 Opnieuw wijzigingen Google Buzz na kritiek


Google BuzzGoogle Buzz krijgt veel kritiek omdat het informatie over gebruikers publiekelijk beschikbaar maakte zonder expliciete toestemming. De zoekgigant Google verontschuldigt zich aan de gebruikers voor de privacy schending opties in Google Buzz. Google heeft nu voor de tweede keer in minder dan een week de opties in Google Buzz gewijzigd.


Vorige week lanceerde Google het sociaal netwerk Google Buzz binnen miljoenen Gmail-accounts om te concurreren met de toenemende populariteit van Facebook en Twitter. Maar de lancering werd niet gewaardeerd. Prive-contacten of e-mail adressen van gebruikers werden blootgesteld in het openbaar.


Updates in Google Buzz

Google heeft nu Buzz aangepast dat de contacten niet meer automatisch gevolgd worden. In plaats van dat mensen nu automatisch hun contacten in Gmail volgen, suggereert Buzz om mensen te volgen. Google is nu van plan om verdere wijzigingen te maken in Google Buzz. Zo zegt Google dat het een tabblad gaat aanmaken, zodat Google Picasa en Google Reader niet meer automatisch worden gekoppeld aan Google Buzz. Ook worden nu alle configuratiemogelijkheden gegroepeerd op een plaats.

Google Buzz updatesDe kritiek op de priveinstellingen van Google Buzz heeft schade opgeleverd aan de reputatie van Google.
Al 1 Googley reactie:

Gelukkig is opt-out nog steeds verboden.

Robert Logger () (link) - 16 Februari '10 - 23:45


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->