Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Feb '10 - + 0 - 0 Google vertrekt niet uit China


Google blijft alsnog in China. Ze blijven voorlopig de Chinese censuur accepteren. Dit zegt Sergey Brin, medeoprichter van Google, tijdens een conferentie van TED in het Amerikaanse Long Beach. Google blijft zich inzetten voor vrije informatievoorziening, maar ze verwachten geen resultaten op korte termijn.


Brin zegt dat hij een weg wil vinden om in het Chinese systeem te blijven. "Misschien ben ik naÔef, maar ik wil de mensen in China van informatie voorzien." Dit ontkracht het bericht van 12 januari waarin werd gezegd dat Google "binnen enkele weken" uit China zou vertrekken. Google verwacht niet meteen succesvol te zijn in het stoppen van de censuur. Maar misschien wel binnen 1 of 2 jaar. Aanleiding voor het vertrekken uit China, waren de aanvallen op G-mail accounts afgelopen december.Goed nieuws voor medewerkers Google China


Brin verdedigt het besluit om een vestiging in China te openen. Dit is goed nieuws voor de 700 medewerkers van Google in China. Als Google de medewerking met censuurorganen gestaakt zou hebben, werd Google in China stopgezet. Wellicht zou Google dan ook door de Chinese overheid vervolgd worden vanwege het overtreden van de Chinese wet.

Relatie tussen China en Amerika op scherp


De kwestie Google heeft tot een verscherping van de relatie tussen China en Amerika gezorgd. Het werd al eerder bekend dat de VS wapens gaat leveren aan Taiwan en dat minister-president Barack Obama aanstaande donderdag een ontmoeting heeft met de Dalai Lama. Dit is tegen het zere been van China. Volgens Hillary Clinton, minister buitenlandse zaken van de VS, is vrijheid op het internet een principiŽle zaak in Amerika. Google heeft een marktaandeel van 30% in China. De meeste Chinezen kiezen echter voor de zoekmachine Baidu.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->