Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Feb '10 - + 0 - 0 Advertenties in Google's lokale zoekresultaten


Google is een nieuwe service aan het testen in Houston, Texas. Dit wordt bekend gemaakt door The New York Times. Bedrijven kunnen vanaf nu voor $25 adverteren in de bedrijfsresultaten. Wanneer er gezocht wordt op een bepaald artikel in Housten, wordt er door Google een plattegrond getoond waar dit artikel verkrijgbaar is. De adverteerder krijgt extra aandacht met een geel icoon. Er is getest met de Kingpinz Skateboardshop in Houston.


Volgens Mr. Cowie werkt de service erg goed. Voor $25 per maand wordt zijn winkel met een geel icoon gemarkeerd. Wanneer je in Google "Skateboard shop in Houston" op zoekt, krijg je de volgende afbeelding te zien. Hierop is te zien hoe de winkel van Mr. Cowie getoond wordt.Nieuwe service vergroot omzet


Omdat Mr. Cowie een relatief kleine winkel heeft zou hij veel geld moeten investeren om tegen de grote ketens op te kunnen boksen. Hij vertelt dat zijn omzet deze maand door deze nieuwe functie met $1.500 tot $2.000 gestegen is. En dat met een investering van slechts $25.

Google mengt zoekresultaten


Google is begonnen met het mengen van de zoekresultaten. Zo worden de gesponsorde links nu gemengd met de gratis organische resultaten. De gesponsorde links stonden voorheen aan de rechterkant en de bovenkant. De organische resultaten worden op relevantie geselecteerd. Het probleem is dat het voor de gebruiker nu onduidelijk is of de resultaten wel onpartijdig zijn.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->