Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Feb '10 - + 0 - 0 Waarom Google Buzz een hit zal worden


Google Buzz blijkt niet zo verschillend te zijn van haar concurrenten. Het nieuwe Google-product heeft dezelfde functies als FaceBook en Twitter. Zo laat het u links, media en updates met vrienden delen. Ondanks dat het dus niet nieuw is, wordt er toch een groot succes verwacht.


Google Buzz niet innovatief


Google Buzz is misschien wel het meest algemene sociale medium. Gebruikers van G-mail kunnen de optie inschakelen om onder andere foto's, video's en updates te delen met andere G-mail gebruikers. Dit is geen nieuwe uitvinding. Zo zullen de eerste gebruikers van social media zich FriendFeed nog wel herinneren. Eenzelfde dienst, die vorig jaar werd overgenomen door FaceBook. Het verschil met Google is dat FriendFeed er niet in slaagde de grote massa te bereiken. Door de sterke technologische kracht van FriendFeed, gekoppeld aan het bereik van FaceBook (ruim 400 miljoen gebruikers) komen ze nu wel tot het maximale effect.De kracht van Google Buzz


Alles draait om de kracht van het netwerk. Zo zijn er betere video sites dan YouTube en betere foto sites dan Picasa, beide onderdeel van Google. Echter troeft Google de concurrentie af dankzij haar goede netwerk-effecten. Zo werden er afgelopen december door ComScore al 176.5 miljoen individuele gebruikers geteld. Bovendien verzamelt Google Buzz gegevens die je mailt, om zo een sociaal netwerk voor je te bouwen. In Google Buzz is je adresboek, je netwerk. Hierbij werken 2 krachten. Zo is er het nut van het dagelijks bezoeken van je e-mail en het tegelijk in contact komen met bekenden via social media. Dit blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben.Zie ook:
> Privacybezwaren Google Buzz
> Google Buzz 'hot' op Twitter
> Google lanceert Twitter concurrent Google Buzz
4 Googley reacties!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->