Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Feb '10 - + 0 - 0 Google Buzz aangepast naar kritiek privacy


Google BuzzGoogle maakt het nu gemakkelijker om te controleren welke informatie gebruikers van de dienst Google Buzz met anderen delen. Gebruikers die via Gmail Google Buzz gebruiken, klaagden toen ze beseffen dat hun Buzz contactpersonen zichtbaar waren in hun openbaar Google profiel.


Google Buzz is sinds kort gelanceerd en geďntegreerd in Gmail. De social media dienst biedt een deel van de 176 miljoen Gmail leden de mogelijkheid om berichten, linken, video's en foto's te plaatsen. Google Buzz vereist een Google profiel waarop de voor- en achternaam van de gebruiker moet staan. Op het profiel zijn andere gebruikers die de eigenaar volgen zichtbaar in het openbaar Google profiel. Die informatie kan wel worden verborgen maar de betreffende instelling was niet eenvoudig te vinden en hierover werd veel geklaagd. De gebruikers moeten hun standaardinstellingen bewerken om hun contactpersonen lijst privé te maken.

Google PrivacyPrivacy aanpassingen

Google erkent privacy schendingen in de social media dienst Google Buzz. Het bedrijf besluit daarom de privacyopties in Google Buzz zichtbaar te maken. Nu heeft Google op meer plaatsen duidelijke opties ingebouwd om te controleren welke informatie publiek wordt gemaakt.Zie ook:
> Waarom Google Buzz een hit zal worden
> Privacybezwaren Google Buzz
> Google lanceert Twitter concurrent Google Buzz
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->