Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Feb '10 - + 0 - 0 Google betaalt Apple $100.000.000 voor zoekmachine iPhone


Google AppleGoogle betaalt om de standaard zoekmachine op de Apple iPhone te zijn. In een deal hebben de twee bedrijven afgesproken dat Google hiervoor 100 miljoen per jaar moet betalen.


Er zijn geruchten over dat Apple aan een eigen zoekmachine werkt. Maar Apple is niet van plan om de zoekmachine markt te domineren volgens Silicon Alley Insider. Ook beweert Silicon Alley Insider dat Apple meer dan 100 miljoen dollar per jaar verdient in een deal waarbij de twee bedrijven hun inkomsten delen. Verder zijn er ook geruchten over dat Microsoft en Apple samenwerken aan een project waar Microsoft Bing als standaard zoekmachine op de Apple iPhone wordt geļntegreerd.

Naast het feit dat Google een standaard zoekmachine is in de Safari browser op de Apple iPhone, wil Google ook Google Maps als standaard map applicatie integreren op de Apple iPhone. Volgens Google is dit een simpel proces dat 2 weken duurt. Maar toen GPS op de Apple iPhone werd toegevoegd was de samenwerking tussen de twee bedrijven na 6 maanden verbroken. Apple heeft vorig zomer Placebase, Google Maps concurrent, gekocht en een full-time werknemer ingehuurd om een iPhone map applicatie te ontwikkelen.

Google vs AppleOndanks de samenwerking tussen Google en Apple zijn er toch rivaliteiten ontstaan tussen beide bedrijven. Dit gebeurde toen de CEO van Google, Eric Schmidt ontslag nam uit het raad van bestuur van Apple in augustus. Schmidt koos om ontslag te nemen omdat Google Android mobiele besturingssysteem en de komende Chrome OS besturingssysteem in concurrentiestrijd zal komen met Apple iPhone and Apple Mac OS X.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->