Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Feb '10 - + 0 - 0 Privacybezwaren Google Buzz


Google Buzz PrivacyDirect na de introductie van Google Buzz ontstaan al de eerste privacybezwaren. De nieuwe social media dienst van Google deelt namelijk informatie met willekeurige contactpersonen zonder daar eerst toestemming voor de vragen.


Google wil met Buzz een geduchte concurrent worden van onder meer Twitter en Facebook, door Google Gmail-gebruikers de mogelijkheid te bieden tot het maken van één groot sociaal netwerk. Het probleem dat hierbij ontstaat is dat Buzz gebruikt maakt van een algoritme dat zelf bepaald welke gebruikers het volgt, en door wie hij wordt gevolgd. Op basis van de frequentie waarmee een gebruiker contacten mailt of belt wordt de lijst samengesteld.

De lijst wordt vervolgens direct online gepubliceerd, wat inhoud dat al je contactpersonen kunnen zien met wie iemand een Gmail-contact heeft gehad. Iemand die er geheime affaires op nahoudt loopt dus het risico gesnapt te worden aldus een Nederlandse Buzz-gebruikers.

Google Buzz Presentation


Zakelijk gebruik


Omdat Google Gmail ook veel zakelijk wordt gebruikt kunnen er zich ook hier grote problemen voordoen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld onbedoeld zien met welke concurrenten een ander bedrijf in de branche er contacten op nahoudt. Daarnaast worden er automatisch openbare Picasa-albums en Google Reader mappen gedeeld met alle volgers.

Wijzigen


Standaard wordt de informatie alleen gedeeld met andere Google Buzz-gebruikers die er ook een publiek profiel op nahouden. De meeste Gmail-gebruikers hebben geen publiek profiel dus deze mensen hoeven zich ook geen zorgen te maken. Daarnaast is het mogelijk om alle informatiestromen te wijzigen. Het is mogelijk om personen te ontbuzzen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->