Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Feb '10 - + 0 - 0 Verzet tegen Google Street View in Duitsland groeit


Google Street View DuitslandEr ontstaat in Duitsland meer en meer verzet tegen de privacyschendingen van Google met haar Street View dienst. Er zijn diverse ministers, gemeenten en huiseigenaren die bezwaar maken, daarnaast zijn er ook mensen die proberen de camera-auto's van Google te boycotten.


Later dit jaar wil Google in Duitsland met de Street View dienst live gaan, diverse partijen proberen dit nu te voorkomen.

Ilse Aigner, de Duitse minister van consumentenbescherming sprak afgelopen week openbaar uit dat het de Street View hekelt, omdat het panoramafoto's maakt van straten in grote steden en die wil gaan publiceren. Aigner noemt Street View zelf als miljoenvoudige privacy-schender in de vorm van de persoonlijke levenssfeer. Aigner laat aan het tijdschrift Focus weten dat geen enkele geheime dienst ter wereld zo ongegeneerd op beeldenjacht zou gaan. Inmiddels werkt Aigner aan een wet die de privacyregels aan moet scherpen.

Publicatie-taks


Naast alle kritiek van de Duitse overheid eissen ook Duitse gemeenten dat Google voor het overgaat tot publicatie van foto's toestemming vraagt aan belanghebbenden en waar nodig zelfs een publicatie-taks gaat betalen. De bond van huiseigenaren in Duitsland geeft aan dat de beelden inbrekers helpen bij het beramen van snode plannen.

Automatische filters


Door middel van automatische filters maakt Google gezichten van mensen onzichtbaar. Alle beelden die de laatste maanden gemaakt zijn en in het derde kwartaal van 2010 worden gepubliceerd zijn dus volgens Google niet in strijd met de privacy-wetgeving. Verder geeft de internerreus aan dat mensen achteraf altijd bezwaar in kunnen dienen waarna delen van foto's op zwart gaan.

Google Street View Auto


Ludiek protest


In berlijn wist een groep kunstenaars een gps-zender aan de camera-auto te bevestigen waardoor iedereen de auto via Google Maps kon volgen. Vervolgens gingen veel stadsgenoten bij de camera-auto protesteren. Op een van de filmpjes van de protesten is te zien dat omstanders 'Fuck Google' roepen en enkele jongeren hun broek laten zakken naar de Google-camera.

Zie ook:
* Google StreetGoogle Street View zwicht voor Duitse privacy-eisenView zwicht voor Duitse privacy-eisen
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->