Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Feb '10 - + 0 - 0 Google lanceert Twitter concurrent Google Buzz


Google Buzz presentatieGoogle heeft op dinsdag 8 februari 2010 Google Buzz gelanceerd. Het is een nieuwe social media dienst die gebruikers moet helpen met ordenen van online gesprekken in sociale netwerken. Met Google Buzz kunnen Gmail gebruikers vanuit hun mail met contact personen uit verschillende sociale netwerken communiceren.


Functies Google Buzz

Google wilt met Google Buzz een duidelijk punt aangeven richting social media. Net als andere sociale netwerken kun je met Google Buzz onder andere status updates posten met teksten, foto's plaatsen via Google Picassa en Flickr, video's delen van Youtube en berichten posten van Twitter. Verschillende sociale netwerken zijn in Google Buzz integreerbaar, maar geen Facebook. Google Buzz is al geļntegreerd in Gmail die 176 miljoen gebruikers telt volgens comScore, een marktonderzoek bedrijf. Verder is Google Buzz beschikbaar voor gebruik op verschillende mobiele toestellen. Ook is Google Buzz een open systeem: Ontwikkelaars en aanbieders die Buzz in hun producten willen hebben, kunnen gebruikmaken van een op feeds gebaseerde API die in de toekomst volledige lees- en schrijfrechten biedt.
Binnen enkele weken zal Google Buzz verschijnen in de inbox van Gmail.

FacebooktwitterGoogle Buzz concurrrenten

Google is zich steeds meer op concurrerende markt van social networking diensten gaan concentreren. Google wilt met Google Buzz strijden met andere sociale netwerken zoals Facebook & Twitter, omdat deze twee diensten in toenemende mate worden gebruikt. De linken die worden gedeeld op Facebook en Twitter versturen een grote hoeveelheid traffic die de positie van Google verzwakt. Verder riskeert Google Buzz op een verhoging van het aantal mensen met overbelasting van informatie, omdat deze mensen webdiensten gebruiken die grote hoeveelheid informatie genereren. Maar toch zeggen de directieleden van Google dat Google Buzz juist deze probleem zal oplossen, omdat Google het algoritme zal toepassen dat mensen zal helpen met het vinden van informatie.

Zie ook:
> Google gaat voor socialere diensten
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->