Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Feb '10 - + 0 - 0 Google gaat voor socialere diensten


Google GmailGoogle heeft aangegeven jacht te willen maken op een nieuw segment in de markt van Internet, namelijk social media. Websites als Twitter, Facebook en het Nederlandse Hyves krijgen er een geduchte concurrent bij in de vorm van Google Gmail. Google wil namelijk aan de Gmail dienst meer sociale elementen toevoegen. Ook andere diensten van Google lijken meer sociale elementen te krijgen.


De laatste nieuwe toevoeging lijkt er eentje in Google Gmail te worden in de vorm van statusupdates van 'buddies'. Het is binnen de chat-functie (Google Talk) van Gmail al langer mogelijk om een status in te vulen. Verander je deze status, dan is de voorgaande status ook echt weg. Bronnen binnen de Wall Street Journal hebben bevestigd dat dit door Google verandert wordt.

Aankondiging


De verwachting is dat Google vandaag (dinsdag) haar nieuwe dienst zal introduceren. 'Status Updates' zou content van YouTube, Picasa en vele andere Google diensten moeten combineren.

Gebruikers van Gmail zouden dan middels een data-feed alle updates kunnen zien van mensen waarmee zij in contact staan. De basis van deze techniek zou liggen bij de ontwikkeling van Google Wave. Het lijkt erop dat deze introductie moet bijdragen aan de integratie tussen Google Gmail en Google Wave en de concurrentie moet aangaan met een dienst die Yahoo! afgelopen zomer introduceerde. Voor Google is het van groot belang dat er een koppeling ontstat met Facebook en Twitter, de meest gebruikte sociale netwerken ter wereld.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->