Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Feb '10 - + 0 - 0 Pijnlijk uitstel Google navigatie


Google Nexus One Navigation Google kondigt een pijnlijk uitstel aan voor de gratis Google navigatie dienst omdat de navigatie ernstige bugs bevat die voor ernstige vertraging zorgen. De lancering zal voorlopig uitgesteld worden.


AND & Google

Het Rotterdams bedrijf AND, leverancier van het Europese kaartmateriaal maakte bekend dat het een grote Amerikaanse klant heeft binnengehaald. AND noemde geen namen, maar al gauw werd duidelijk dat het om Google ging.

Op de relatie tussen Google en AND werd niet ingegaan. Volgens Maarten Oldenhof, directeur van AND, is het niet bevestigd dat Google ontevreden is over de kwaliteit van de kaarten. Hij besloot zelfs om de gratis Google-navigatie dienst voor een groot gedeelte van Europa te schrappen.


Google Nexus One NavigationConcurrentiestrijd tussen Google & Nokia

Dit is een tegenvaller voor de Google Android telefoons met Google-navigatie, omdat Nokia in maart 2010 in alle nieuwe smartphones van lokale kaartgegevens met wandel- en autonavigatie gaat voorzien.


Nokia E55 SmartphoneMotorola AndroidNokia-dochter Navteq en TomTom-dochter TeleAtlas domineren de markt voor digitale kaarten. Google koos dus voor AND met weinig succes. Google zal nog wachten met het uitbrengen van een gratis navigatie systeem en zal verder gebruik maken van Google Maps.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->