Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Feb '10 - + 0 - 0 Google schakelt hulp NSA in tegen cyberattacks


Google gaat samen werken met de inlichtingendienst National Security Agency (NSA) om cyberaanvallen tegen te gaan. Afgelopen jaar werd Google slachtoffer van Chinese cyberaanvallen, zij probeerden Gmail-accounts te hacken. Dit meldt the Washington Post op basis van anonieme bronnen.


Privacy schending?


Volgens the Washington Post gaan de 2 bedrijven onderling informatie uitwisselen. Dit is gevaarlijk voor de privacy. Google is namelijk het bedrijf dat beschikt over het meeste informatie van persoonlijke gegevens. Daarnaast heeft het inzicht in het zoekgedrag van de internet gebruikers. De NSA beschikt over veel privé-gegevens van Amerikaanse burgers. Wanneer de 2 bedrijven deze informatie onderling uit zouden wisselen, zou er veel privacy geschonden kunnen worden.Google houdt zich aan de wet


Google zegt dat hiervoor niet gevreesd hoeft te worden. Ze zullen zich aan de Amerikaanse wet houden, waardoor de privacy niet geschonden wordt volgens Google. NSA zal geen rechtstreekse inzage in de e-mail krijgen en ze krijgen geen inzage in zoekresultaten van Google-gebruikers. Het is onbekend wat de gevolgen voor de privacybescherming van niet-Amerikaanse Google-gebruikers zijn.

NSA onderzoekt kwetsbaarheden cyberattacks Google


NSA zal de kwetsbaarheden van Google bestuderen en een inschatting maken van hoe technologisch geavanceerd de daders zijn. Ook zullen ze laten zien op welke manieren de cyberpiraten binnen proberen te dringen bij Google. Het bedrijf heeft tot op heden geen vragen beantwoord. Veel mensen vragen zich nu af wat er met zijn of haar e-mail en zoekgedrag gebeurt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->