Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Feb '10 - + 0 - 0 Google prikt Internet Explorer 6 lek


Internet Explorer 6 Logo Vanaf maart 2010 zal Internet Explorer 6 (IE6) weinig te zien zijn in de diensten van Google. De zoekmachine gigant maakte bekend dat de functionaliteit en veiligheid van deze Microsoft IE6 webbrowser sterk is verouderd en dat het daarom de ondersteuning ervan staakt.


Vanaf maart 2010 zal Internet Explorer 6 (IE6) weinig te zien zijn in de diensten van Google. De zoekmachine gigant maakte bekend dat de functionaliteit en veiligheid van Microsoft IE6 webbrowser sterk is verouderd en dat het daarom de ondersteuning ervan staakt.

De reden waarom Microsoft IE6 nog steeds wordt gebruikt, is omdat er nog bedrijven zijn die interne applicaties gebruiken waarvan de werking gebaseerd is op IE6. Maar deze browser bevat veiligheidslekken met als gevolg dat computerkrakers er misbruik van maken.

Webapplicaties

Tegenwoordig zijn er steeds meer nieuwe online software die Microsoft IE6 en andere verouderde browsers niet meer goed ondersteunen. Hiervoor heeft Google verschillende diensten aangeboden die dit wel ondersteunen waaronder online kantoor softwarepakket Google Docs en GMail.

Campagnes

Eerder had Google een campagne op Youtube gezet waar bezoekers werden geadviseerd een nieuwere webbrowser te installeren. Men dient hierbij Microsoft Internet Explorer 6 of andere verouderde webbrowser te upgraden naar een nieuwere. Verder heeft Google ook een andere campagne waarbij Google Chrome webbrowser werd gepromoot.

Google-Chrome-Logo


Al 1 Googley reactie:

Volgens mij aan de hand van dit nieuws is er nu een campagne begonnen om IE6 ook in Nederland te laten verdwijnen, kijk maar op http://www.wijstoppenook.nl
Campagne is niet van google, maar probeert allemaal bedrijven te verzamelen die IE6 niet meer willen ondersteunen.

Maarten () (link) - 02 Februari '10 - 21:20


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->