Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Feb '10 - + 0 - 0 Google stopt ondersteuning Internet Explorer 6


Google Internet ExplorerInternetters die gebruik maken van Internet Explorer versie 6 (IE6) worden vanaf maart steeds meer verstoken van Google diensten. Google heeft afgelopen weekend bekendgemaakt dat de functionaliteit en veiligheid van Internet Explorer 6 sterk veroudert is en dat het daarom de ondersteuning ervan staakt.


Naast Google roept ook Microsoft zelf gebruikers op te updaten naar versie 7 of 8. Of hier ook gehoor aan gegeven zal worden is maar de vraag, omdat veel zakelijke gebruikers applicaties in werking hebben die zijn gebaseerd op Internet Explorer 6.

Webapplicaties


Webapplicaties maken steeds vaker gebruik van functionaliteiten die de inmiddels sterk verouderde versie van Internet Explorer niet of niet goed meer ondersteunt. Voorbeelden binnen Google zijn bijvoorbeeld: Google Docs, Google Gmail en Google Maps.

Google probeert gebruikers van een verouderde browser sterk te beļnvloeden en ze te laten overstappen naar het eigen Google Chrome. Het bedrijf lanceerde daartoe enkele maanden geleden een grootschalige marketing campagne.

Alternatieven


In maart stopt Google dus met de ondersteuning voor Internet Explorer 6 in combinatie met veel van haar eigen diensten. Google begint hierbij met Google Docs en Google Sites. Het is hierdoor mogelijk dat enkele kernfunctionaliteiten en nieuwe mogelijkheden in combinatie met oudere browsers niet goed meer werken.

De internetgigant heeft eerder al een online campagne gevoerd binnen YouTube om gebruikers over te laten stappen naar een modernere browser. Wanneer er met een verouderde browser werd geprobeerd om een filmpje te kijken werd een melding getoond met een advies om over te stappen naar een nieuwe versie van Internet Explorer, Firefox of het eigen Google Chrome. Hiermee biedt het bedrijf een groot scala aan alternatieven.

Google zelf ook nog online met IE6


Opvallend is dat Google zelf ook nog gebruik lijkt te maken van de verouderde versie van Internet Explorer. Afgelopen maand werd het Chinese hoofdkantoor van Google getroffen door een Hackersaanval, waarbij de hackers gebruik hebben gemaakt van een lek in Internet Explorer. Dit lek is voor zover bekend alleen naar boven gekomen in Internet Explorer 6.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->