Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

31 Jan '10 - + 0 - 0 YouTube test met HTML-video


HTML 5 player YouTube VimeoYouTube experimenteert middels een samenwerking met Vimeo met een video-tag die wordt opgenomen in de html-5 specificaties. Deze tag moet het mogelijk maken om video's te bekijken zonder dat er een plugin geļnstalleerd hoeft te worden.


Op dit moment wordt nog vaak gebruik gemaakt van plugins zoals Flash of Microsoft Silverlight voor het afspelen van video's op websites. De nieuwe html-5 tag moet er dus voor zorgen dat deze plugins overbodig worden. De htlm-5 standaard is nog niet officieel, maar YouTube en Vimeo hebben inmiddels al een succesvol experiment achter de rug.

h.264-codec


De nieuwste speler van YouTube werkt alleen met alle Google Chrome versies of de versie 4 van Safari. De reden hiervan is dat YouTube voor het afspelen van de video“s gebruik van het zogenaamde h.264-codec, dit codec wordt voorlopig alleen nog ondersteund door Chrome en Safari. Dit in tegenstelling tot Firefox en Opera die hiervoor Ogg Theora gebruiken. Internet Explorer blijft nog ver achter, deze browser heeft helemaal nog geen ondersteuning voor de tag.

Vimeo


Ook voor de Vimeo-player geld dat gebruikers van Firefox, Opera en Internet Explorer geen gebruik maken van het nieuwste snufje. Daarnaast werkt Vimeo niet niet in de fullscreen-modes en worden embedded video's nog afgespeeld door middel van Macromedia's Flash-player. Op de websites van YouTube en Vimeo moet een gebruiker aangeven gebruik te willen maken van de nieuwste html-5 techniek.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->