Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Jan '10 - + 0 - 0 Google vervijfvoudigt winst


Google WinstTegen alle stromingen in heeft Google het laatste kwartaal van 2009 haar winst zien vervijfvoudigen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2008 was de Amerikaanse onderneming goed voor een winst van 382,4 miljoen dollar, terwijl er in 2009 1,97 miljard dollar winst werd genoteerd.";s:4:"body";s:1118:"Het nieuws werd donderdag vlak voor het sluiten van de markt bekend gemaakt.


De Amerikaanse internetgigant heeft de grote sprong vooral te danken aan het feit dat er dit jaar een stuk minder afschrijvingen genoteerd werden. Vorig jaar nog moest Google ca. 1 miljard dollar aan beleggingen afschrijven op internetproviders Clearwire en AOL. Ook zonder deze afschrijvingen zou Google dit jaar overigens een grotere winst in de boeken hebben gezet. De recessie lijkt zoieso geen pak te hebben op het steeds verder groeiende bedrijf.

Boven verwachtingDe winst per aandeel van 6,79 dollar, steegs zelf ver boven de verwachting uit van menig analist. De totale omzet steeg met ruim 17 procent naar maarliefst 6,67 miljard dollar. De core-business van het bedrijf, de zogenaamde Paid-Clicks, de inkomsten uit de advertenties die bij de zoekresultaten worden getoond, stegen met 13 procent. Natuurlijk is Google nog steeds met grote afstand marktleider in haar branche en wordt daarom ook gezien als belangrijkste graadmeter.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->