Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Jan '10 - + 0 - 0 'Apple breekt definitief met Google'


Apple GoogleDe vriendschap die Apple en Google er in het verleden op na hielden lijkt inmiddels definitief voorbij. Apple heeft er volgens geruchten namelijk voor gekozen om Google als standaard-partner op de iPhone te vervangen door Microsofts Bing.


Het gerucht werd wereldkundig gemaakt door persbureau Bloomberg, dat verder wist te melden dat Microsoft en Apple al weken lang in onderhandeling zijn over de mogelijke samenwerking. Andere (anonieme) bronnen wisten zelfs te melden dat de gesprekken nog weken kunnen gaan duren en dat de uitkomst ervan nog hoogst onzeker is.

Marktaandeel


Nadat Microsoft haar zoekmachine Bing in juni 2009 introduceerde, probeert het bedrijf haar product overal aan de man te brengen om Google enig marktaandeel af te kunnen snoepen. Een mogelijke samenwerking met Apple lijkt een slimme zet kunnen worden. De iPhone is wereldwijd de meest verkochte smartphone en volgens insiders komt er aan het einde van deze maand of begin volgende maand zelfs een iSlate, een zogenaamde tablet-pc van Apple.

Door de afkomst van Google-ceo Eric Schmidt waren Google en Apple ooit bondgenoten in de strijd tegen te hegemonie van Microsoft. Het laatste jaar lijken de twee echter meer en meer tegenover elkaar te komen staan, omdat Google met producten op de markt komt, waar Apple zich al tijden in bevindt en andersom. Een goed voorbeeld hiervan is het mobiele besturingssysteem Google Android en de introductie van Google's eigen smartphone de Nexus One. Apple op zijn beurt werkt aan een systeem om advertenties op zijn eigen mobiele apparaten te kunnen tonen.
2 Googley reacties!:

Waardeloss, gelukkig kan ik het zelf weer op mijn iPod aanpassen, maar echt waardeloos…

Bieber () - 21 Januari '10 - 17:57

Toch vindt ik het raar dat je bij zo’n peperduur apparaat als de iphone niet zelf je zoekmachine mag bepalen. althans…ik heb het nog niet gevonden dat het kan. Het kan waarschijnlijk wel als je hem jailbreaked. Ik moet zeggen, ik heb ook de htc2 met android en dit toestel is toch net ff iets leuker en vele malen goedkoper. Tevens ben je ook niet zo beperkt als bij de iphone met verschillende functies.

Goedkoop Naar () (link) - 23 Januari '10 - 10:53


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->