Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Jan '10 - + 0 - 0 Studenten Universiteit Utrecht over op Google Gmail


Universiteit UtrechtDe universiteit van Utrecht heeft besloten haar studenten te migreren naar Google Apps. Zo zullen de studenten bijvoorbeeld Gmail gebruiken in combinatie met een e-mailadres van de universiteit, echter zullen diensten als Calender en Docs voorlopig nog niet worden gebruikt.


Een personeelsadvertentie waarin de overstap wordt aangekondigd heeft dit nieuws verraden. Middels een woordvoerder heeft de Universiteit Utrecht inmiddels laten weten dat dit bericht klopt en dat de overstap gepland staat voor het tweede kwartaal van 2010. De betreffende personeelsadvertentie spreekt echter over februari.

Google Apps for Education


De Universiteit Utrecht heeft uiteindelijk gekozen voor de variant Google Apps for Education. Studenten, wetenschappelijk personeel en stafleden kunnen op deze manier eenvoudig met elkaar informatie en ideeŽn delen. In eerste instantie zal de universiteit alleen gebruik gaan maken van Google Gmail, maar afhankelijk van de vraag kunnen zij meer applicaties toevoegen aan het pakket.

De reden van de overstap is eigenlijk heel eenvoudig. De Universiteit Utrecht geeft aan dat haar eigen voorzieningen niet kunnen tippen aan de kwaliteit en opslagcapaciteit van Google of Microsoft. In dit kader heeft de universiteit vorig jaar door een aantal studenten Gmail en Windows Live met elkaar vergeleken en daarbij viel het voordeel uit naar Gmail vanwege de platformonafhankelijkheid, de ondersteuning voor mobiele telefoons en de mogelijkheden om te categoriseren en archiveren.

Zoals eerder aangegeven zullen de studenten in eerste instantie gebruik kunnen maken van Gmail met een e-mailadres van de universiteit zelf. De studenten die niet terugkeren naar het interne systeem van de universiteit krijgen evenveel opslag ruimte als 'normale' Google Gmail gebruikers, ruim 7 gigabyte. Medewerkers van de Universiteit Utrecht blijven voorlopig nog wel hun interne mailomgeving gebruiken met een capaciteit van 200 megabyte die later dit jaar wordt uitgebreid naar 2 gigabyte
Al 1 Googley reactie:

Would you be taken with exchanging links? dfcdgggcgcedcdef

Smithg705 () (link) - 04 Augustus '14 - 13:59


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->