Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Jan '10 - + 0 - 0 Google aangeklaagd door Duitse kranten


Google DeutschlandDuitse media zoals kranten- en tijdschriftenuitgevers hebben een klacht ingediend tegen Google bij het federaal kartelbureau in Duitsland. Ook online winkelketen Ciao en kaartenleverancier Auro-Cities klagen over Google.


De Deutsche Welle wist te vertellen dat de aanklacht is ingediend door de krantenvereniging VDZ en tijdschriftenvereniging BDZV. Wat de klacht exact inhoud is nog niet bekend, maar beide bedrijven hebben in het verleden steen en been geklaagd over het feit dat Google nieuwsberichten van hun pubkliceerd zonder daar een compensatie voor te geven. Hierbij gaat het naar alle waarschijnlijkheid over de zogenaamde snippets die Google toont bij de zoekresultaten. Daarnaast zijn beide organisaties niet blij met de manier waarop nieuwsresultaten gerangschikt staan, Google zou sommige media bevoor- of benadelen.

Andere klachten


Online winkelketen Ciao klaagt over het advertentiesysteem Google AdSense. Dit zou volgens Ciao onvoldoende transparant zijn en het contract wat ze voor dit product hebben gesloten met Google zou overdreven beperkend zijn. Euro-Cities is op zijn beurt niet blij met het feit dat Google Maps gratis te integreren is op iedere website. Dit gratis aanbod zou het zakenmodel van Euro-Cities vernietigen.

Wettelijk correct


Google geeft aan een mogelijk rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien, omdat het naar eigen zegge wettelijk correct bezig is. Hier wil het bedrijf dan ook best uitleg over geven. Google geeft verder aan wereldwijd 4,2 miljard euro aan uitgevers te hebben betaald.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->