Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Jan '10 - + 0 - 0 Google komt met verdienmodel achter StreetView


Google StreetViewGoogle is er na lang puzzelen in geslaagd om een verdienmodel te bedenken achter de populaire Google StreetView dienst. Google gaat bestaande billboards virtueel voorzien van nieuwe advertenties.


Wanneer een gebruiker vervolgens virtueel door de straten reist, ziet deze advertenties, gefaciliteerd door Google, van een willekeurig bedrijf.

Dat Google deze plannen heeft blijkt uit en patentaanvraag waarin wordt beschreven hoe billboard, posters en borden op gebouwen binnen StreetView geïdentificeerd kunnen worden. Deze worden vervolgens ‘virtueel aangeplakt’ met een achterliggende link naar het betreffende bedrijf.

Voorbeeld


Google geeft als voorbeeld dat de software automatisch posters en banners van een theatergebouw herkent en vervangt door advertenties van een actuele voorstelling. Het is op deze manier voor een theater mogelijk om constant up-to-date reclame te voeren.

Niet alleen billboards zouden kunnen dienen als advertentie, maar ook de gevel van een gebouw zou ‘klikbaar’ gemaakt kunnen worden en verwijzen naar de homepage van een bedrijf.

Google Billboard


Per opbod


De advertenties zullen per opbod, door middel van een veiling, worden aangeboden aan belangstellenden. Pikant detail is dat een gevel van bijvoorbeeld de Gamma zou kunnen worden gehuurd door de Formido.

Hoe Google dit ‘probleem’ gaat aanpakken is niet bekend.
Al 1 Googley reactie:

Dus we zien straks virtuele Mc donalds reclame op elke Burger King?

Nederland vrij () (link) - 18 Januari '10 - 07:48


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->