Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Jan '10 - + 0 - 0 Google gaat groene stroom leveren


Google Groene StroomGoogle heeft in december van 2009 een aanvraag ingediend bij de Federal Energy Regulatory Commission in de Verenigde Staten om energieleverancier van groene stroom te mogen worden. Google heeft laten weten dat het vooral groene stroom wil inslaan voor eigen gebruik.


Nieuwssite CNet heeft inmiddels ontdekt dat Google half december een dochteronderneming onder de naam Google Energy heeft opgezet. Deze stap is een poging om klimaatneutraalheid na te streven, een van de bedrijfs-idealen van Google. “Op dit moment kunnen we nog geen duurzame elektriciteit voordelig en op grote schaal inkopen,” aldus een woordvoerder van Google tegen CNet.

Zonne-energie


Google heeft al de beschikking over een zeer grote zonne-energiecentralen op het dak van het hoofdkantoor in Mountain View Californië. Deze energiecentrale levert 1,6-megawatt aan energie, maar de optie om zelf energie te verhandelen zou het bedrijf laten beschikken over veel grotere hoeveelheden groene stroom voor verschillende takken van het bedrijf.

Google PowerMeter


Het is niet de eerste 'energie-stap' van de internetreus. Google is namelijk al langer bezig met het energiebeleid. Dan Reicher, directeur klimaatverandering en energiezaken verklaarde onlangs dat Google mogelijk veel zal gaan investeren in grootschalige groene-energie projecten. Daarnaast heeft Google in februari 2009 de tool Google PowerMeter geďntroduceerd, die het mogelijk maakt meer inzicht te geven in het energieverbruik van een bepaalde consument.

Google PowerMeter


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->