Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Jan '10 - + 0 - 0 Google Books komt Chinese schrijvers tegemoet


Google Books ChinaInternetreus Google heeft de Chinese schrijversorganisatie toegezegd de rechten van Chinese schrijvers in de toekomst te respecteren. Google zal met haar Google Books dienst dan ook stoppen met het inscannen van boeken zonder toestemming van de betreffende Chinese auteur.


Google heeft dit middels een brief aan de China Writers Association laten weten, aldus BusinessWeek. Google geeft aan de wensen van Chinese auteurs te respecteren die nog geen toestemming hebben gegeven voor het inscannen van zijn of haar boeken. Google biedt verder haar excuses aan voor de slechte communicatie die het er op nahoudt met schrijvers.

Eis


De China Writers Association had eerder middels een eis aan Google laten weten dat het moest stoppen met het inscannen van boeken waar Chinese schrijvers nog geen toestemming voor hebben gegeven, en wilde daarnaast ook nog een vergoeding voor de geleden schade. Dat laatste is nog niet bevestigd of ontkend.

Rechtszaken


Google heeft in een eerder stadium al boeken verwijderd die waren geschreven door Mian Mian, nadat deze Google tegenover de rechter had beschuldigd van copyrightinbreuk. Het oordeel van de rechter in deze zaak laat nog op zich wachten.

Google heeft in december van een Franse rechter te horen gekregen dat het moet stoppen met het scannen van Franse boeken. Tegen deze zaak loopt nog een beroep van Google. Niet alleen in Frankrijk en China ligt Google Books onder vuur, ook in Duitsland en Amerika worden forse kritieken geuit over het inscannen van boeken waarvan niet bekend is op wie het auteursrecht rust.

Bron: Tweakers.net

Zie ook:
* Franse boete voor Google Books
* EU gaat eigen Google Books ontwikkelen
* Google zwakt schikking Google Books af
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->