Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Jan '10 - + 0 - 0 Duitse minister wil meer transparantie Google


Google Duitsland JustitieDe Duitse minister van Justitie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, heeft fel uitgehaald naar Internetreus Google. Volgens Leutheusser-Schnarrenberger wordt Google net als Microsoft te dominant en dreigt een reuzenmonopolie.


Dit liet Leutheusser-Schnarrenberger in een interview met Der Spiegel weten. Ze uit haar bezorgdheid over de extra macht die Google op dit moment vergaart middels programma's als Google Earth, Google Books en Google Chrome, die gebruikersgegevens opslaan. "Wat hier gaande is, is de vorming van een gigantisch monopolie, vergelijkbaar met dat van Microsoft.", aldus Leutheusser-Schnarrenberger.

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger


Sabine Leutheusser-Schnarrenberger


Geen verbod


De minister is niet van plan om Google te gaan verbieden of te stoppen in de toekomst, ze wil echter dat Google meer transparantie en openheid in zaken geeft, zodat gebruikers weten wat er met hun informatie gebeurt. Leutheusser-Schnarrenberger: "Ik denk dat bedrijven op dit gebied een verantwoordelijkheid hebben en dat er veel dingen verbeterd kunnen worden. Als dat niet snel gebeurt, zullen we als wetgever stappen ondernemen."

In een reactie heeft Google Duitsland laten weten dat het bedrijf transparantie naar haar gebruikers centraal op de agenda heeft staan en hier dus constant mee bezig is.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->