Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Jan '10 - + 0 - 0 Apple ook op mobiele advertentiemarkt


Apple Advertenties MobileIn navolging van internetreus Google, gaat nu ook het bekende Amerikaanse computerbedrijf Apple zich bezig houden met het verspreiden van advertenties op de mobiele telefoon. Om voet aan de grond te krijgen binnen deze markt heeft Apple het advertentiebedrijf Quattro Wireless overgenomen.


Hoeveel Apple voor de overname heeft moeten betalen is niet bekent. Echter wist het technologieblog All Things Digital, dat nauwe banden heeft met de Wall Street Journal, te melden dat Apple 275 miljoen dollar voor de overname betaald zou hebben. Pikant detail is dat Google enkele maanden geleden 750 miljoen euro over had voor een belangrijke concurrent van Quattro, AdMod.

Overeenkomsten


Google en Apple lijken steeds meer overeenkomsten te krijgen. Zo presenteerde Google afgelopen dinsdag al haar eigen smartphone, de Google Nexus One, die moet gaan concurreren met Apple. En nu lijkt Apple van zich af te bijten door zich in Google's belangrijkste inkomstenbron te mengen. Daarnaast heeft Google ook haar eigen besturingssysteem aangekondigd voor PC's, namelijk Google Chrome OS.

Overname van AdMob


De overname van AdMob door Google moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. Boze tongen beweren dat Google op mobiele telefoons net zo dominant zal worden met advertenties als het al is op het Internet.

Google heeft inmiddels al laten weten dat het de stap van Apple graag toejuicht. Google zegt dat het de markt voor mobiele advertenties alleen maar beter maakt door de felle concurrentie. Dit komt gebruikers en adverteerders alleen maar ten goede.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->