Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Jan '10 - + 0 - 0 Google Phone: Foto's Google Nexus One!


Google Nexus OneGoogle heeft haar eigen telefoon officieel gepresenteerd. De Google Phone, die door het leven zal gaan als Nexus One, is de eerste in een serie 'superphones', zoals Google het zelf noemt. De Nexus One is te verkrijgen op het eigen verkoopkanaal van Google. Momenteel wordt de telefoon alleen geleverd in de VS, Engeland, Hong Kong en Singapore.


Op het verkoopkanaal van Google kan men kiezen voor een losse telefoon of een telefoon met abonnement. Het losse toestel kost 529 dollar en bij het abonnement dient nog 179 dollar bijbetaald te worden. In de Verenigde Staten wordt het abonnement verzorgd door T-Mobile. In de andere werelddelen wordt nog gezocht naar providers die interesse hebben in de telefoon en Google hoopt deze in het voorjaar te kunnen prijsgeven. In Europa zou deze gevonden kunnen worden in de vorm van Vodafone. Het telecombedrijf heeft echter niet gereageerd op de uitspraken van Google.

Google Nexus One


Specificaties Google Nexus One


De Google Nexus One is geproduceerd door telefoonfabrikant HTC. De naam van het Amerikaanse bedrijf prijkt dan ook onderop de achterkant van de 'Google Phone'. De Nexus One is 11,5mm dik en uitgerust met een 3,7 inch amoled-scherm, een 4GB geheugenkaart, wat uitgebreid kan worden tot 32GB, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, een trackball en een driekleurig LED-lampje dat je waarschuwt als je nieuwe sms'jes, e-mails of chatberichten binnen hebt gekregen. De Nexus One zal draaien op de nieuwste versie (versie 2.1) van Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Google spreekt zelf van de snelste telefoon tot nu toe. Het toestel maakt gebruik van de ultrasnelle 1 Ghz Snapdragon-processor. Verder beschikt het toestel onder andere over een GPS, een digitaal kompas en een 5 megapixel camera met led-flits. Bij bestelling kun je ervoor kiezen om een tekst te laten graveren op de achterkant van het toestel.

Applicaties voor Google Nexus One


De Nexus One wordt uiteraard geleverd met de Google Maps Navigation en de Android Market. Daarnaast het het toestel ook enkele nieuwe functies. Als eerste wordt het versturen van een sms-bericht een stuk makkelijker met de spraakherkenning die de Nexus One beheerst. De spraakherkenning kan ook gebruikt worden voor instant messaging, Twitter, Facebook, e-mail, navigatie en de Google-zoekmachine. Ook biedt de Nexus One dynamische en interactieve 'live wallpapers' en een functie waarmee je zelfgemaakte mpeg4-video's direct kunt uploaden naar YouTube.

Concurrentie


Nadat Google de concurrentie met Apple al aanging op het gebied van een eigen ontwikkelde webbrowser (Google Chrome) en een besturingssysteeme (Chrome OS), gaat de internetgigant nu ook de strijd aan op het gebied van mobiele telefonie. Of de Nexus One een iPhone-killer wordt zal de toekomst echter moeten uitwijzen.

Foto's Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus OneZie ook:
> Google Phone: Veel klachten Google Nexus One
> > Google Phone: Specificaties Google Nexus One
> Google Phone: 'Nexus One' eind januari in Nederland!
> Google Phone: 'Nexus One' te koop vanaf begin januari?
> Google Nexus One aka. Google Phone
> Google medewerkers al in het bezig van Google Phone
> Google ontkent geruchten over eigen Android-toestel
Al 1 Googley reactie:

ziet er erg mooi uit en zal naar mijn mening een groot succes kunnen zijn. heb zelf een android telefoon, maar deze is ietsjes te langzaam. als deze (zoals gezegd) een goede/snelle processor krijgt, zal hij in combinatie met android prachtig werken.

ben benieuwd

rene () - 06 Januari '10 - 23:09


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->