Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Jan '10 - + 0 - 0 Google verliest rechtszaak Groovle


GroovleGoogle heeft afgelopen week de rechtszaak tegen Groovle.com verloren. De internetgigant vond de domeinnaam van de Canadese site te veel lijken op de url van Google. De rechter was echter van mening dat de gelijkenis niet voldoende is om verwarring te zaaien.


De uitspraak van de rechter is opmerkelijk aangezien dit soort rechtszaken vaak gewonnen worden door Google. Via Groovle kun je met eigen foto's een unieke startpagina maken waarop je met behulp van Google kunt zoeken op het internet.

Groovle


Verloren rechtszaak Google


Toch was de rechter van mening dat er geen verwarring was omtrent de domeinnaam. Het is voor zover bekend pas de tweede keer dat Google een rechtszaak omtrent haar domeinnaam verliest. Van de 65 rechtszaken wist Google er 63 winnend af te sluiten. Zo mochten onder meer Googlr.com en Googl.com niet verder onder de door hun gekozen domeinnaam, omdat deze teveel leek op de domeinnaam Google.com.

Rechtszaak Google


Reactie Groovle


De eigenaren van Groovle.com gaven aan dat ze al bijna 3 jaar gebruik maakte van de domeinnaam en dat Google nooit aangeklopt had met klachten. Bovendien stellen ze dat de naam van de site het concept goed weergeeft. Toch hebben de eigenaren de lay-out van de site de afgelopen tijd iets aangepast, om hem minder op Google te laten lijken.
2 Googley reacties!:

Google vandaag al gezien?

http://google.com

Johan - 04 Januari '10 - 10:01

Ik snap niet waarom mensen een website maken om gebruik te maken van Google, enkel en alleen als je de wallpaper van de site kunt veranderen. Wat is het nut? Mensen gaan toch sowieso de standaardpagina van Google gebruiken als zoekmachine. Waarom energie steken in een project dat zowat plagiaat is? Ik vind de uitslag van de rechtszaak stom, want Google had dit, net zoals ze al eerder hadden gewonnen bij andere rechtszaken, moeten winnen. Dit zijn gewoon wannabees.

Daan (link) - 05 Januari '10 - 13:12


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->