Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Dec '09 - + 0 - 0 Lancering zoekmachine Ecosia tijdens Klimaattop Kopenhagen


Logo EcosiaDoor het zoeken op internet kun je nu ook het regenwoud in BraziliŽ redden. Door gebruik te maken van de zoekmachine Ecosia lever je een bijdrage aan projecten van het Wereld Natuurfonds in de Amazone. 80% van de inkomsten worden geschonken aan het WNF.


De zoekmachine die gebruik maakt van de technologieŽn van Bing en Yahoo beschermt bij iedere zoekopdracht 2 vierkante meter regenwoud. Op dit moment is al 298,919 m≤ regenwoud beschermt door de zoekopdrachten die gedaan zijn.

Gesponsorde Links


De zoekmachine haalt haar inkomsten uit gesponsorde links die zij heeft gekregen van de zoekmachines Bing en Yahoo. Een woordvoerder van het WNF zegt dat een gemiddelde internet gebruiker ongeveer 2.000 vierkante meter regenwoud per jaar zou kunnen beschermen.

EcosiaGroene zoekmachines


Ecosia is niet de enige groene zoekmachine. Ook Green Maven, EcoSeek en Ecocho steunen het milieu.

Er was echter wel enige kritiek op de zoekmachine Ecocho omdat zij zelf niet zo klimaat vriendelijk was. Een wit scherm verbruikt veel meer energie dan een zwart scherm, Ecocho maakt gebruik van witte achtergrond. Ook was de HTML code van de zoekmachine Ecocho 11845 bytes groot wat veel energie kost.

Klimaattop Kopenhagen


Vandaag begint in de Deense hoofdstad Kopenhagen de Klimaattop, een wereld top die 2 weken gaat duren en waar meer dan 15.000 onderhandelaars, politici, journalisten en activisten aanwezig zijn. Er wordt onderhandeld over een nieuw klimaatakkoord.

Zie ook:
> BP led: Google milieu vriendelijk zoeken
> Groen Google gaat voor zon
> Nieuw: Google Gadgets voor het klimaat
3 Googley reacties!:

Greengle.nl is ook zo’n zoeksite!

Kees - 07 April '10 - 15:32

Alhoewel deze zoekmachine als een groene dekmantel wordt gebruikt door Yahoo en Bing tegen Google, kan ik een dergelijk initiatief wel pruimen. Of ik het ook effectief ga gebruiken is een ander pak groene mouwen. Ik vrees echter dat deze zoekmachine nooit echt zal doorbreken. Hopelijk ben ik verkeerd ;)

marketingyudai () (link) - 08 April '10 - 12:39

Wat een goed initiatief! Een prachtig manier om te contribueren aan een betere wereld.

100% Jezelf () - 06 Oktober '11 - 16:56


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->