Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Nov '09 - + 0 - 0 Nieuwe updates Google Translate


Google TranslateEr zijn een aantal veranderingen en nieuwe functies toegevoegd aan Google Translate. 'Vandaag hebben we drie nieuwe updates gelanceerd, evenals een nieuwe look voor Google Translate', aldus Awaneesh Verma, Product Manager van Google, op de officiŽle blog van de zoekmachine.


Google Translate is een online vertaaldienst van Google, waarmee mensen over de hele wereld teksten kunnen vertalen in hun eigen taal. Ondertussen is Google Translate beschikbaar in 51 talen, waardoor 98% van de internetgebruikers zijn of haar taal terug vindt in de vertaaldienst.


Direct vertalen met Google Translate


De eerste nieuwe functie van Google Translate is de directe vertaling. Met deze functie kun je in het scherm de vertaling van je tekst al zien, terwijl je nog aan het typen bent. 'Zeg maar dag tegen de oude vertalen-knop. Google Translate vertaalt nu uw tekst terwijl u typt', aldus Verma.

Google Translate

> Nieuwe lay-out van Google Translate


Lees en schrijf elke taal


Met de 'Lees en schrijf elke taal' optie kun je schrijven in elke taal. Je kunt een tekst typen in het Chinees, maar als je de Han tekens niet kunt lezen, klik je gewoon op 'romanisatie weergeven' en is de tekst fonetisch in het Engels geschreven. Op dit moment werkt deze functie voor alle niet-Romaanse talen, behalve voor het Hebreeuws, Arabisch en het Perzisch.

Google Translate

> Romanisatie optie van Google Translate


Tekst voorlezen


Bij het vertalen van een tekst kun je vanaf nu ook de vertaling horen in gesproken vorm, door te klikken op het luidspreker-symbool. Dit symbool verschijnt links naast de vertaling van de ingegeven tekst. Deze functie is alleen beschikbaar als je vertaalt naar de Engelse taal.

Google Translate

> Door op het luidspreker-symbool te klikken wordt de Engelse vertaling voorgelezen


Google Translate updates


'We hopen dat deze verbeteringen het lezen, leren en communiceren in een vreemde taal gemakkelijker en leuker maken', aldus Verma. 'Maar als we willen doorgaan met het verbeteren van de precisie van onze automatische vertaling, zijn we ook altijd op zoek naar manieren om te evolueren en onze website te verbeteren. Voor aanmerkingen en feedback kun je in onze discussiegroep terecht.'

Zie ook:
> Google Vertalen: websites nu in 51 talen!
Al 1 Googley reactie:

Geachte,
Het is fantastisch hoe alles vertaald wordt,maar ik zou ook graag de tekst willen versturen per email, maar dit gaat blijkbaar niet.
Weten jullie soms hoe dat het wel zou kunnen.
Met vriendelijke groeten,
Luk Leyzen

Luk Leyzen () - 21 November '09 - 21:21


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->