Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Nov '09 - + 0 - 0 Verdere Uitrol Google Street View Nederland!


Google Street ViewGoogle heeft vandaag een verdere uitrol gedaan van Google Streetview Nederland. Den Haag, Utrecht en Eindhoven zijn nu toegevoegd.


In maart 2009 lanceerde Google Street View al in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Daar komen vandaag onder meer de steden Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en Leeuwarden bij. Ook de Randstad is vrijwel volledig opgenomen.

Van de 21 Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners zijn alleen Enschede en Maastricht nog niet in Google Street View Nederland beschikbaar.

Google Street View Auto

Kritiek op Google Street View


Vanaf de lancering is Google Street View al geplaagd met kritiek. Zo werden mensen herkenbaar in beeld gebracht. In Nederland was bijvoorbeeld Beau van Erven Dorens herkenbaar opgenomen in Google Street View.

Sommige landen waaronder Zwitserland hebben zelfs overwogen om Google Street View volledig te verbieden. Als reactie op de kritiek heeft Google de gezichten van mensen en kentekens van auto's met software onherkenbaar gemaakt. Verder heeft Google het verwijderen van beelden eenvoudiger gemaakt.

> Google Woordenboek: Google Street View
> Google Streetview Nederland

Gerelateerd:
> 'Verbod op Google Street View in Zwitserland'
> Google Street View fietst langs attracties
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->